Чи можна робити поминки 9 днів на день раніше?

0 Comments 17:21


Саме на 9-й день після смерті, за християнськими переказами, душа постає перед Божим Судом, де й вирішується, чи буде вона вічно в раю, чи, можливо, в пеклі. Тому сім’я повинна поминати небіжчика і молитися про те, щоб він отримав місце в раю. 9 днів: поминки.

Церква рекомендує це робити щодня за допомогою молитви. Якщо запросити на обід у будній день, на який і випадають поминки, не виходить, то роблять його в неділю, що передує цій даті. Пізніше поминати також можна, але краще раніше, щоб душа покійного знала про те, що про неї пам’ятають і піклуються.

9 діб відраховують від дати смерті, включно з цим днем. Тобто, якщо людина спочила 1 жовтня о 23.55, то це 9 жовтня. Якщо близький помер о 2 годині ночі 14 червня, то 9-й день, це 22 червня. Цього дня слід поминати покійного добрими словами, молитися за його душу, зібрати поминальний обід.

Related Post

Скільки можна їздити за рахунком довідкою 2021?Скільки можна їздити за рахунком довідкою 2021?

0 Comments 21:11


Таким чином, строк дії рахунка-довідки становить 10 календарних днів з дати її оформлення. Слід мати на увазі, що при реєстрації транспортного засобу після закінчення 10 днів, претензій вам пред’являти ніхто

Як зробити тематичний табірЯк зробити тематичний табір

0 Comments 20:54


Що можна придумати у таборі? 12 ідей для дитячого літнього табори: новий сезон Художній фільм … Жартівлива Олімпіада … Інтелектуальні ігри … Показ мод на Марсі. Тематична дискотека, танцювальний батл